Григор Димитров е поканил любимата си Мария Шарапова на море в България и вече е резервирал луксозна едноседмична почивка за двамата.


При последното си пристигане в родината за мачовете от Купа Дейвис Гришо е планирал лятната си почивка в родния курорт Албена. Именно там смята да заведе гаджето си.

Двамата имат резервация в президентския апартамент на петзвездния хотел "Фламинго гранд", разкрива "България Днес". Мястото, където влюбените тенисисти ще се усамотят, се намира на деветия етаж, който е само за ВИП гости.


Шарапова държи на дискретността. Взимайки президентския апартамент, тя и Гришо ще бъдат напълно отделени от останалите гости на хотела и ще могат да се насладят един на друг. Двете звезди ще ползват личен готвач, който ще се грижи изключително и само за тяхното меню. Домакините вече се готвят за визитата на красивата рускиня и българския й кавалер.


Знае се, че Маша се храни само с екологично чисти храни. В България рускинята ще може да опита плодове и зеленчуци родно производство. Те са отглеждани по правилата на прочути наши градинари от началото на XX век. Специално за двойката ще се доставя и прясна риба от гръцкия курорт Кавала.


Влюбените ще се глезят със сауна, парна баня, леден фонтан, калдариум и хидромасажен душ. В същия апартамент е отсядал и друг велик руски спортист - бившият световен шампион по шахмат Анатоли Карпов. В момента Гришо и Шарапова търсят подходящи дати от претрупания си календар, за да отидат на мечтаната почивка.


И двамата били сигурни, че появата им заедно на море в България е най-подходящият начин да кажат на света, че са заедно и се обичат. Стотици хиляди руснаци идват всяка година на българското Черноморие и си тръгват с прекрасни спомени от нашата страна.


Това ще помогне на Шарапова да изгради един по-различен имидж от този на недостижима звезда. Мария иска да покаже, че е жена, която не се притеснява да бъде навсякъде с любимия си, разкриват близки на рускинята. Дори в неговата страна, която не е особено богата, но за сметка на това е красива.


В момента Шарапова е в блестяща форма, вероятно "допингирана" от любовта си с българския тенисист. Маша отнесе всичко по пътя си на силния турнир в Индиън Уелс и спечели убедително финала срещу датчанката Каролин Вожняцки.


Гришо също бележи огромен прогрес, който поразително съвпада с началото на връзката му с Шарапова. Димитров достигна рекордно високо класиране в ранглистата - №31. Играта на Григор накара дори най-добрият тенисист в света Новак Джокович да признае класата му.