Две комисии взимат различни решения за мача Балкан (Ботевград) - Левски (Елин Пелин)

Жестоко наказание отнесоха реферите на мача Балкан - Левски (Елин Пелин). Дербито от VII кръг на Югозападната "В" група завърши с победа 1:0 за домакините. Още в 11-ата мин гостите останаха с човек по-малко - изгонен бе Милен Радуканов ( на снимката). Главният съдия Милен Демиев, помощниците му, както и четвъртият рефер, изгоряха за неопределено време. Решението е на Съдийската комисия към Зоналния съвет на БФС.
Причина за наказанието е жалбата, подадена от тима от Елин Пелин. Съдийската комисия е изгледала видеозапис на спорните моменти и е преценила, че са допуснати груби грешки, които влияят на резултата. Четиримата рефери са привикани следващата седмица. Те лично ще аргументират неадекватните си отсъждания. Извикан е и делегатът на мача, който ще обясни защо е поставил висока оценка на бригадата.

Интересното е, че само преди няколко дни Дисциплинарната комисия също разгледа случая, но излезе с абсурдно решение. Тя призна, че има системни нарушения, които обаче били маловажни, и ги остави без последствия