Тази сутрин камион на фирмата за сметоизвозване се запали в центъра на Ботевград. Причината – в един от контейнерите е имало тлееща жарава и оттам е пламнал целият боклук.
„За съжаление това не е единичен случай, коментира Илиян Йорданов от фирма „Еко Ес Мениджмънт”.-  Много граждани изхвърлят в контейнерите  тлееща жарава. Обикновено тя разпалва боклука в контейнера и нашите работници просто не го вдигат. Тази сутрин обаче те не са видели дим и затова  се стигна до по-тежък инцидент, боклукът се е запалил вътре в самия камион”. Наложило се е пожарна да загаси пламъците, а целият боклук на ръка е бил изхвълен от горящия камион, а след това натоварен в друг.
Това е изключително опасно, не само защото изгарят инсталациите на камионите и излизат от строя, но и защото подобен товар може да бъде закаран на новото депо и там да предизвика запалване на складирания боклук – коментираха от фирмата.
От „Еко Ес Мениджмънт” апелират към гражданите, които се отопляват на твърдо гориво, да изхвърлят отпадъците от печките в контейнерите, само ако са сигурни, че са добре загасени.