Днес са изтекли трудовите договори на заместник кметовете в общината. Валентин Ценев е поискал неговият договор да не бъде подновяван, съобщи кметът Георги Георгиев. Валентин Ценев  е изтъкнал здравословни причини за молбата си.
„Не можех да не удовлетворя молбата на Ценев, особено, когото се отнася до здравето му. Освен че бе заместник-кмет, той от дълги години е мой приятел. Нашата работа е доста напрегната и знам какъв стрес може да предизвиква” – заяви кметът.
Най-вероятно В.Ценев ще се върне към електрониката и ще продължи преподавателската си работа в Техническия университет. Преди да стане зместник-кмет, той заемаше важна ръководна длъжост в ЕПИК.
Днес кметът Г.Георгиев е благодарил на Валентин Ценев за работата му в общината и го е уверил, че вратите на администрацията ще бъдат отворени, ако той реши да се върне.
Засега на негово място няма да бъде назначаван нов заместник-кмет. Функциите му ще бъдат разпределени между другите заместници, секретаря на общината и шефа на инвестиционния отдел.