Искам да кажа няколко думи за демагогията и за пропагандата. Против съм пропагандата, която се прави в момента, трябва да се задават въпроси. Защо ГЕРБ е платила над 56% от договора за АЕЦ "Белене" ,а до 2012 са платени още 500 млн. лева. Не знам как е станало това, нали вие сте мъжагите, нали вие пляскате руснаците. Това каза лидерът на Атака Волен Сидеров от трибуната в Народното събрание.

Защо не се следват препоръките на ООН за това как трябва  да се развиват ядрените централи. Много ясно е казано, че няма друга енергия, която да е по-добра, предвижда се да се построят 2000 централи в целия свят. Защо се крие информацията, че руската страна е била готова да плати 100% от Белене. "Готови сме да инвестираме в проекта свой средства, колкото определи България - 51%, 46%" Това е заявил Сергей Кириенко, шефът на "Росатом". Защо тази руска позиция не се съобщи на хората? Дайте да говорим с аргументи, а не с междуметия. Изключително важно за българския интерес е да има ядрена централа. Защо в момента лидерът на ГЕРБ съветва своите привърженици да гласуват три пъти с не, като в програмата на ГЕРБ има предизборно обещание за ядрена централа, попита още националистът.

Другият  въпрос на Сидеров бе  към ДПС, защо мълчат и дали дадоха ли инструкции към своите депутати да гласуват с йок, йок, йок.

"Ние съветваме нашите избиратели да гласуват за изграждането на нова ядрена централа, който гласува против - гласува против националните интереси и гласуват за Турция, гласува за Реджеп Ердоган" каза още той.

Последният му въпрос бе към Цецка Цачева. Той я попита дали ще си спази обещанието от 20.10. 2012  и ще гласува с "да "на референдума. Това не са разни закачки, а става дума за това дали ще имаме силна или слаба България. Разбрах, че г-н Костов е приет в Козлодуй доста негативно. Трябва да престанат да заблуждават хората, че е вредно да има ядрена централа. Призовавам да се обсъди тази тема спокойно и с аргументи, каза лидерът на "Атака".

Иван Костов отвърна на Сидеров, че посрещането му в Козлодуй е минало по следния начин: 10-12 души са отишли с колите си преди тях и са бил с предварително подготвени плакати. Ако някой си мисли, че няколко души с блуждаещи погледи,  единият от тях заспа пиян на трибуната, могат да изплашат хората - отговорът ми е не. Всеки, който има теза да отиде в Козлодуй и да си я каже там. И да не се изпращат хора за 50 лева да изиграят политически театър и бутафория. Пияниците си отидоха и останаха хората, които чуха три пъти "да" на Рашо Първанов, завърши лидерът на ДСБ