Рилски спортист записа очаквана победа като домакин на Спартак Плевен с 94-74. Отборите сложиха начало на 12-ия кръг в Булсатком НБЛ в „Арена Самоков”, а домакините натрупаха сериозна преднина през първото полувреме и я поддържаха до края, за да вземат убедителната победа. Тя е общо осма за тима, воден от Росен Барчовски, и заемащ трето място във временното класиране. Плевенчани пък са с 4 победи и 8 загуби до момента и са в долната половина на схемата.


 Самоковските баскетболисти започнаха силно и поведоха още в началото. Малко по малко те увеличаваха преднината си, за да я направят двуцифрена след една част – 28-18. Серия от 14-2 в тяхна полза направи преднината им цели 22 точки в средата на втория период, а на почивката таблото показваше 51-31.


През второто полувреме плевенчани бяха по-равностойни на съперника си, но времето работеше в полза на натрупалия комфортен аванс Рилски спортист. Разликата бе падна под 17 точки през третата част. В началото на четвъртата тя стана само 12, но серия от 15-2 за Рилецо сложи точка на спора и до края мачът бе доигран.


Най-резултатен за победителите с 24 точки бе Христо Захариев, който грабна и 6 борби. 21 точки добави Тери Смит, а с 18 плюс 7 борби и 6 асистенции се включи Бранко Миркович.


 За Спартак Плевен Илия Станков бе най-резултатен с 16 точки (4 тройки). 13 вкара Димитър Маринчешки, а 11 – Денис Агре.


Снимка: rilskibasket.com