Десетки граждани са станали свидетели днес на жестоко отношение към бездомно куче. То е било заловено с помощта на телена примка - начин, който се практикува от години на местна почва. Двама мъже влачили скимтящото четириного от кръстовището на бул. „Цар Освободител” и ул. „Ал. Стамболийски” към ОДЗ „Иглика”. От впитата тел в шията му, оставала кървава диря по протежение на улицата.
Кучето е било пуснато на свобода, след като гражданка изразила открито свето възмущение от гледката. Единият от мъжете казал, че „с ловене на бездомни кучета си изкарва заплатата”.


„Бездомните кучета, особено тези, които са агресивни, трябва се залавят, но по регламентирания ред в закона, а не по такъв ужасяващ метод, приложен посред бял ден, пред очите на десетки граждани, сред които и деца”, коментира очевидец.
 
Припомняме, че в края на миналата година Областна дирекция по безопасност на храните извърши проверка по сигнал за нередности в приюта за безстопанствени кучета в Ботевград. Едно от констатираните нарушения бе, че персоналът, който се занимава с ловенето на животните, не е обучен и няма изкаран курс по хуманно отношение, съгласно изискванията на законодателството.