Полицейските проверки на 15 септември, за които нашият екип писа, са продължили с разследване за счупена каменна пейка на стадиона в Правец. Пейката се намира в  близост до една от чешмите и за деянието са разпитани четирима непълнолетни ученика от ПГ по КТС, разбра репортер на botevgrad.com

Те са дали своите показания пред служител от детска педагогическа стая в Правец. Вечерта на 15ти след като били отпратени от нощните заведения, решили да се разходят до стадиона. Според тях, те нямат вина за счупената пейка, но просто са се оказали на грешното място в грешното време. Не се знае дали има доказателства, които ги уличават в хулиганство.

Преди няколко дни се появи информация, че пейката не е счупена в нощта на 15, а няколко дни след това. На учениците е поставен срок до петък, за да решат какво ще правят. Компромисния вариант е всеки от тях да заплати сумата от 20 лева (общо 100), с която да бъде направена нова каменна пейка. По принцип учениците са извършили нарушение, влизайки на стадиона, тъй като той се счита за частна собственост. Въпреки това той не се заключва винаги и няма ограничителни табели.