40-годишен мъж от Велики Преслав нощува в ареста, след като оказал съпротива на полицейски служители, отказал да бъде тестван за алкохол и отправял обиди към униформените. Това съобщиха от ОД на МВР-Шумен.

Малко след 01ч. тази нощ за проверка в града е спрян водачът на лек автомобил "Форд Фиеста". Мъжът зад волана бил във видимо нетрезво състояние. Отказал да бъде тестван с дрегер, отказал да даде и кръвна проба за химичен анализ. По време на проверката започнал да обижда полицаите и да се държи грубо. Задържан е за срок от 24 часа. Съставен му е акт по Указа за борба с дребно хулиганство. Освен с този, мъжът ще си тръгне от полицейското управление с още два акта- един по Закона за движение по пътищата и един по Закона за МВР.

През 2006 година , след хулиганска проява, мъжът също оказал съпротива на полицай. За това провинение е изтърпял 4-месечно ефективно наказание. През 2007 година е бил хванат да шофира след употреба на алкохол - с 2, 38 промила, заради което е бил лишен от правото да управлява моторно-превозно средство за срок от една година. Наложено му е и наказание пробация за 12 месеца.

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР- Шумен за различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 17 акта, наложени са 35 глоби с фиш.