Анализите в Института по психология на МВР сочат бащата Васил Савов като най-вероятен извършител на петорното убийство в столичния квартал "Гоце Делчев". Това съобщи в интервю за БНР заместник-директорът на института Росен Йорданов.

Според него, станалото в апартамента в блок 254 е добре обмислен разстрел, а не действия на психично болен човек.

Росен Йорданов смята, че липсата на реален регистър на психично болните у нас занижава контрола при получаване на оръжие, както и че в семейство Савови със сигурност е имало напрежение. Идването на 79-годишната баба Здравка да живее в апартамента още повече изострило обстановката там.

Тези хора дълго време са се опитвали да се справят. Тази агресия, която виждаме, е агресия от отчаяние, от безсилие, от трудностите, които са преживели. Семейството не е живяло в този формат през всичките години. Вероятно и идването на тъщата също е внесло някакъв елемент.

Психологът от МВР не изключи и през годините да е имало различно отношение към двете деца в семейството – Георги и Владимир.

"Вероятно между самите родители е възникнало някакво напрежение. Може да се допуска дори и наличие на някакви съюзи в семейството, самата семейна система, може би отношението към различните деца е било различно и на двамата родители", заяви експертът.