Аварията на водопровода, собственост на „Напоителни системи” ЕАД, вече е отстранена. Съоръжението се намира по пътя за „Рудешки дол”. Работа до отстраняване на теча продължи три денонощия. Благодарение на съвместните усилия на екипите на общинска фирма „ВиК Бебреш” и държавното дружество повредата бе отстранена своевременно и не се наложи спиране на водоподаването за два дни, както бе обявено.  


„Аварията във водопровода на „Напоителни системи” е от няколко месеца. Ние настояхме да предприемат незабавни мерки за решаване на проблема, тъй като ситуацията с нивото на водата в язовира е сериозна. Течът идваше от спукан кран в шахта. Кранът вече е подменен и не се наложи до спираме водата за по-дълго време, както бяхме обявили. Но по-добре да се презастраховаме, отколкото да се ангажираме, че ще свършим работата за часове и това да не се случи. И на нас ни се иска да се справим бързо, но понякога обстоятелствата не ни го позволяват”, каза пред наш репортер управителят на ВиК Гачо Гачев и допълни: „Нашите работници са отлични и отговорни специалисти. Те мръзнат денонощно, за да не се нарушава водоподаването на домакинствата. Ето защо не заслужават обидите, които се отправят към тях във форумите.”.


„В много градове е наложен воден режим. Ако няма снеговалежи и нас ни очаква същото. Нивото на водата в язовир „Бебреш” е 19 метра под преливника и продължава да намалява”, каза още управителят на ВиК