Двама маскирани и въоръжени бандити са обрали бензиностанция Еко в Перник.

Все още обаче полицията мълчи по случая. Според информация на сайта Zapernik престъплението е извършено около  4-5 часа тази сутринта. Престъпниците били с качулки на главата. Те са прибрали малка сума от оборота.

Двете лица нахлули в бензиностанцията, като едно от тях насочило пистолет към дежурната служителка Е. К. (53 г.) от Перник и се опитало да отнеме насилствено парите в касата на обекта. След като взели сумата от около 100 лв., обирджиите се оттеглили в неизвестна посока.

Изплашената служителка веднага алармирала в местното районно управление на полицията. По първоначални данни на потърпевшата не е установен вида на пистолета - дали е боен, газов или детска играчка, ползвана само за да предизвика уплаха и паника, при извършване на престъплението.

По случая незабавно е сформиран разследващ екип от криминалисти на ОДМВР Перник. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Работата по пълното документиране и изясняване на криминалното престъпление продължава.

Припомняме ви, че рано тази сутрин бе обрано и казино в центъра на Казанлък, а около 11.40 часа днес златарско ателие в столичния квартал "Младост".