22-годишният Ц.Ф. от село Куцина е задържан, малко след като - въоръжен с пушка помпа, ограбил бензиностанция във Велико Търново.

Сигналът за инцидента бил подаден тази сутрин към 03,44 ч. чрез паник бутон, задействан от бензиностанцията.

Пристигналият на място полицейски екип заварил двамата служители на бензиностанцията - мъж и жена, които все още били в шок от случилото се.

Те разказали, че минути преди това там нахлул неизвестен с маска на главата и черни ръкавици, който насочил пушка срещу тях и им наредил да му предадат събрания оборот. След като получил парите, маскираният си тръгнал пеша - по данни на служителите се отправил в посока с. Шемшево.

След организираната акция по залавянето на нападателя - към 05,00 ч. на пътя  Шемшево - В. Търново, автопатрул на РУП - В. Търново забелязал приближаването на „Фолксваген Голф" и подал сигнал за спиране.

Шофьорът обаче не се подчинил и с мръсна газ продължил пътя си. Полицаите светкавично потеглили след него и минути по-късно водачът катастрофирал в района на паркинг пред Земеделски колеж.

Той успял да отвори вратата на колата и като изхвърлил спортен сак, побягнал, но в двора на бившия телферен завод бил засечен от служители на РУП-В.Търново и задържан.

При последвалото претърсване на колата и сака под седалката на голфа полицаите открили пушката и черна ръкавица с пачка пари в нея, а в сака-  чифт мъжки панталони, две якета, черна маска, 7 ловни патрона - 12 калибър и гилза.

Ц.Ф. е задържан за 24 часа, установено е, че по време на грабежа той е бил облечен с дрехите, намерени в сака.