Ахмед Доган трябваше да бъде убит много отдавна заради предателството му към Турция. От години той има издадена смъртна присъда, която рано или късно ще бъде изпълнена. Ако наистина този младеж Октай обяви, че е турски националист и е искал да убие Доган заради националното му предателство към Турция, то това ще оправдае постъпката му, коментира шефът на нелегалната Турска демократическа партия Адем Кенан, цитиран от в. "България днес".

Преди година той обяви пред всекидневника, че Доган ще бъде ликвидиран. Според Кенан мократа поръчка щели да изпълнят терористи, наети от турската държава. Името на Кенан бе осветлено от премиера Бойко Борисов, който обяви, че Кенан замисля атентат срещу лидера на ДПС. Тогава Кенан отказа да поясни откъде знае за готвеното покушение, но препоръча на Доган сам да сложи край на живота си, за да не омърси със своята кръв чужди ръце.

Съмнявам се, че случилото се в събота е истински атентат. Повече ми прилича на театър, организиран със съдействието на МВР и Държавна сигурност. Доста по-рано трябваше да го убият, но това не стана. В конкретния случай Октай според мен не е искал да го убива. Доган сам си го организира това нещо, за да си вдигне имиджа сред турците. Ахмед Доган е един голям артист като козел с брада, допълва шефът на нелегалната демократическа партия. Според него целта на театъра е от една страна Доган да се изкара жертва. Другата цел на политическия лидер била чрез постановката да избегне лично да прочете доклада, в който обявява, че се оттегля от партията и подава оставка.