Те се занимавали с трафик на жени с цел сексуална експлоатация за Македония, Италия и Германия


Неутрализирана е престъпна група, занимавала се с трафик на жени с цел сексуална експлоатация за Македония, Италия и Германия. В операцията, проведена на територията на Ботевград, са участвали служители на ГДБОП – СБОП –София, ОДМВР-София и полицейските управления в Ботевград и Правец. Акцията е под прякото наблюдение на Специализираната прокуратура.


Задържани са трима – 45-годишният Ц.Х., регистриран за кражба и документна измама и двамата му сина - П.Х. – Кърти /23 г./ – с регистрации за кражба и управление на МПС без свидетелство, и Т.Т./25 г./. Тримата са от Ботевград и са вписани в полицейските масиви и за склоняване към проституция.  


Антимафиотите  претърсили четири адреса в Ботевград и Правец, обитавани от задържаните.  Иззети са лек автомобил  „Ауди А8” и множество документи, които имат отношение към престъпната им  дейност. Образувано е досъдебно производство по чл. 159 а, във връзка с чл. 321 от НК. На тримата са повдигнати обвинения и им е наложена 72-часова мярка за задържане. Действията по разследването продължават.