Мотоциклет, един откраднат автомобил и други седем - с интервенции на рамата, са иззети при спецакция на служители от ОДМВР - София.


Операцията е проведена на територията на РУП - Ботевград.


На 15 ноември криминалисти от областната дирекция проведоха специализирана полицейска операция по линия „престъпления с МПС“, в хода на която са претърсени адреси в Ботевград и селата Трудовец и Врачеш. Установени и иззети били общо осем леки автомобила - шест от тях с марката „Сузуки Витара“, един „“Фолксваген Пасат“, джип „Ландровер Дискавъри“, както и кросов мотоциклет с неустановена марка и модел. От извършените справки в масивите на МВР е установено, че откритият в с. Врачеш лек автомобил „Сузуки Витара“, без регистрационни табели,  е противозаконно отнет и обявен за общодържавно издирване от столичното Девето РУП на 7 ноември. На същия адрес, обитаван от криминално проявения П.З.- Текезара /28г./, са установени и иззети още три леки автомобила „Сузуки Витара“, всичките с интервенции на идентификационен номер „рама“. Петият автомобил от същата марка е иззет при претърсването на адреса на криминално проявен 30-годишен мъж в Ботевград, а шестият - в имота на роднина на Текезара в с. Врачеш, заедно с паркиран в задния двор джип „Ландровер Дискавъри“, който освен с интервенции бил и с демонтирани производствена табела и стикер на предното стъкло. Кросовият мотоциклет е иззет от адрес в с. Трудовец, обитаван от 30- годишен криминално проявен и осъждан мъж. Осмият автомобил- „Фолксваген Пасат“, е иззет в близост до гробищата в Ботевград, като по документи, представени от собственика му, същият е модел 1999г., а видимо от маркировката е 2003г.


П.З.- Текезара е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по пълното документиране на инкриминираните деяния продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Ботевград.