Класираната на второ място по красота тинейджърка Вени Савова беше нападната, че може да се сравни по хубост само с Мис Крокодил.


Ученичката от Пловдив, която представи страната ни на световния конкурс в САЩ, изглеждаше неловко с лентата и короната си в студиото на Росен Петров, но всъщност е съвсем различна, когато застане пред фотообектива.


Фотосесиите й и изявите на модния подиум доказват, че журито на конкурса е трябвало да я избере за първа по красота тийнейджърка в света.


Вени Савова замина за Америка като представителка на България, след като бе избрана за Miss Teen Bulgaria Royal Galaxy 2012. Първата подгласничка в тийнейджърската дивизия се състезаваше във възрастова група от 16 до 19 години.


"Щях да спечеля, ако бащата на победителката не беше най-добър приятел с един от членовете на журито и спонсор на конкурса. Тази година знам, че ще се справя, и искам точно тя да ме короняса като интернационална победителка", казва пред в. "Марица" 18-годишната момиче.


За целта обаче са й нужни минимум 5000 лв. - за таксата за участие, самолетни билети, дрехи за конкурса, нощувки.


"В САЩ бях единствена представителка от Източна Европа. Имаше момичета от Германия, Швеция, Англия, Америка, Бразилия, Австралия. Преди състезанието всяка от участничките имаше 5-минутно интервю с журито. Казаха, че е много смело да пропътувам толкова хиляди километри сама. Попитаха не ме ли е страх. А аз наистина се чувствах много самотна. Единствената ми мисъл беше семейството ми да се гордее с мен", допълва красавицата.


Вени учи стопанска икономика и мениджмънт в училище, като паралелно с това покрива изпитите в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия. Мечтата й е да завърши журналистика в САЩ.


Ако тази година спечели тийн конкурса, ще й бъде връчена и стипендия да учи актьорско майсторство или моделство в Манхатън. Точно затова е толкова амбицирана пак да участва.


В студиото на Росен Петров тя разказа, че първоначално от посолството на САЩ са й отказали виза, за да пътува за участие в конкурса, но след това се разбрало, че е станала грешка.