Поредните скандали избухнаха след втория голям концерт на "Мюзик Айдъл". Талантите трябваше да изпълнят песни от попфолк жанра, което не бе подминато от любителя на този стил музика Фънки.

По време на концерта той влезе в разпра с ментора на кандидатите за тази задача - Преслава. В коментарите за представянето на талантите Фънки не скри снизходителното си отношение към поп-фолка и певицата се почувства засегната от негативните му коментари.

Тя се обърна към него с "господина с червената блузка" и призна, че някои от крайните квалификации към него съвсем не са лишени от логика. Фънки бе замесен и във втория скандал на вечерта - скритата камера с Иван Ангелов.

Подведен от тонрежисьора айтозлията бе заснет как сравнява Димитър Ковачев с някои представители на животинския вид, въпреки че миналата седмица обеща да спре с поведението си. Иван се оправда, че всичко било по сценарий, но това само развихри още повече страстите.

След изпълнението на Иван на песента на Милко Калайджиев - "Я елате пиленца при батко", Фънки отказа да коментира, а Маестро Казасян посъветва Иван да се замисли дали не е открил реалното си прозвище. За разлика от миналия концерт, този път айдълите отнесоха сериозни критики. Най-атрактивно бе изпълнението на Тома, който трябваше да пее парчето на Азис - "Обичам те".

Той потегли именно с имитация на фолк звездата, но след първия припев обърна парчето и го изпя като кавър версия на Металика, което бе прието с аплодисменти от журито и публиката. В сряда ще стане ясно и кой ще е вторият участник, който ще напусне надпреварата