Най-скандалният участник в шоуто на БТВ "Мюзик Айдъл" Иван Ангелов не изневери на стила си и за пореден път се превърна в център на вниманието по време на поредния голям концерт на талантите. Този път обаче айтозлията го стори ... с липсата си. Той така и не се появи на сцената, за да изпълни зададената му песен - Real Love на канадеца от ливански произход Масари.

Преди няколко минути беше тук, обясниха водещите Иван и Андрей, а музикалният продуцент Дони изказа хипотеза, че айтозлията се е уплашил - като изразиха надежда да не му се е случило нещо лошо.

От един месец предупреждаваме за проблемите, които има Иван с дисциплината, напомниха двамата водещи и продуценти. Той винаги закъснява, а ако дойде на репетиция, пречи на останалите, коментираха те за пореден път.

Очакваме да се появи и да обясни, добавиха Иван и Андрей, като обещаха в сряда да кажат какво е решението им като продуценти относно по-нататъшното участие на айтозлията в шоуто - съобразено и със зрителите.

Така на концерта, на който айдълите изпълняваха МTV парчета, пяха само десет от талантите. първа в MTV концерта се изяви Нора, която изпя номинирания за "Грами" хит на Бийонсе Irreplaceable (2006). Люси оцени задачата й като "много трудна" и я поздрави за начина, по който е изиграла песента.

Втори на сцената слезе Денислав, който беше подготвил танцувалната Chillin' на френското електронно дуо Моджо (2000).

Ана се справи също с нелека задача - задокеанския №1 от миналата есен. Тя беше избрала да интерпретира No One на гениалната Алиша Кийс в по-лирична версия, като балада. Ето това пеене чаках, възкликна Есил Дюран, според която актрисата е била блестяща - особено на фона на неотдавнашните й проблеми с гласа.

Ясен също предизвика аплодисменти, като се пробва да докара фалцета на "новия Фреди Меркюри" - Мика, в неговата Relax, Take It Easy (2006). Есил и Фънки влязоха в разногласие относно начина, по който е изпял низините, Вили Казасян го определи като "истинско музикантче", а Люси напомни, че Мика не е нежен певец, а просто има голям диапазон.

Изпълнителят (роден през лятото на 1983-та - бел. ред.) е 10 дни по-голям от мен, изтъкна Ясен, който коментираше участието си с фалцет, оправдавайки се, че за да се подготви за концерта, е говорил така през последните три дни!

На Мария се беше паднал хитът на британското трио Шугабейбс Push The Button, също №1 от миналата есен. Най-малката - Шанел, се представи с Baby Love от соловия албум на Никол Шързингър, водещата вокалистка на атрактивните Пусикат долс.

Стоян подходи с малко нетърпение към Patience - големия хит на възродените Тейк дат (2006), където пее основно Гари Барлоу. Най-възрастният участник подрани с влизането в припева, но журито напомни, че подобни дребни лапсуси се случват при изпълнения на живо и на големи артисти.

Деница отново беше аплодирана за Unfaithful (2006 г.) на Риана - младата R'n'B звезда от Барбадос, гостувала с концерт у нас миналата есен.

Ивайло пак се справи на ниво и без забележки с Jealousy (2006 г.) на френския диджей Мартин Солвейг, където вокално участие има Лий Фийлдс.

За финал металистът Тома преодоля поредното изпитание - Feel на Роби Уилямс, като посвети изпълнението си на елиминираните предишните две седмици Пламена и Елена. Песента е от албума на попзвездата Escapology (2002 г.), а във видеоклипа участва актрисата Дарил Хана.

Концерта закриха менторите тази седмица - Графа и Мария Илиева, с дуета си "Крадена любов".