Люси Дяковска може да се впише в родната поп фолк сцена. Това обаче ще стане факт, само ако певицата, която е част от германската група "No Angels" послуша колежката си в журито на "Мюзик Айдъл", признава самата тя в интервю за "avtora.com".

"Още като се запознах с останалите членове на журито, си паснахме, станахме едно голямо семейство. На всички ни беше ясно, че сме малко или много един дол дренки. Есил дори ме кара да ставам поп-фолк изпълнителка. Преди години направих в Германия един албум с фолклорни елементи и й пуснах някакви неща, а тя вика: леле, ти ще станеш първата поп-рок-фолк певица. И аз викам: добре, обаче я усетих, че не се шегува".

Люси не скри и кои за нея са фаворитите във втория сезон на Мюзик Айдъл.

"Първата шестица веднага мога да я кажа. Това са Нора, Пламена, Тома, Деница, Шанел и Ивайло. За Иван - не, той не е певец, по-скоро е кабаретист. Но е факт, че хората харесват шоуто, което прави. Всичко обаче е и въпрос на късмет, много зависи кой каква песен ще получи, ще му подхожда ли на гласа. Мюзик Айдъл до голяма степен е непредвидим".