Снимка:


 


 

Люси Дяковска е любопитна и пробва различни спортове, някои от които екзотични и напълно непознати за нас - например пързаляне по заледен улей, яхнала тиган.Чаровната певица отново е във фокуса на медийния интерес. След участие в журито на „Мюзик айдъл", тя ще попълни тройката съдии на шоуто на ТВ7 "Музикална академия", което стартира през септември. Компания на съдийската скамейка ще й правят Георги Христов и Здравко от "Ритон". Ние обаче не говорим за музика, а за спорт и за апетита й към екстремни усещания. Голяма „порция" тя получава от немско реалити шоу, в което преди време участва. Заради необичайното изпитание Люси трябва да се готви професионално - занимава се със скокове във вода и се пуска по заледен улей, но не с бобслей, а с уок - традиционния дълбок азиатски тиган, с който храната се готви на висока температура. Екстремното изпитание й носи огромно удовлетворение.


„Успях да се класирам на 2-ро място като на първо пуснах изключителен професионалист - 8-кратен световен шампион по шейна", хвали се Люси пред "Монитор" и признава, че от малка е фен на екстремните спортове и те винаги са й давали дозата адреналин, от която има истинска нужда, за да се зарежда.


Като дете тичала с момчетата в махалата и дори успявала да ги победи на футбол, а заедно „практикували" бране на череши от чуждите дворове, състезания по колоездене и хвърляне на топка. Никога обаче не е се е занимавала професионално със спорт.
Най-дълго й се налага да ходи на тренировки по зимни кънки. И пак заради участие в немско телевизионно шоу. „Подготвях се за едно невероятно телевизионно предаване в Германия - "Звезди на леда" с участието на Катарина Вит. Три месеца посветих изцяло на фигурното пързаляне. И всеки ден имах тежки тренировки. Беше незабравимо. Дадох си реално сметка колко труден е този спорт", разказва тя. И с тази констатация тренировките приключват.


Единственото й постоянно увлечение е джогингът. Обича да тича на открито и винаги, когато й остане време, слага спортния екип и се насочва към парка. Така, без да полага специални усилия, поддържа форма и не качва килограми, въпреки кулинарните си пристрастия. Наскоро Люси се изяви като умел импровизатор в кухнята, спечели „Черешка на тортата" и признанието на спец кулинари, които високо оцениха майсторлъка й. В подбора на личното си меню обаче тя се придържа стриктно към здравословното хранене. „Е, не винаги успявам да съм достатъчно строга със себе си и подчиня духа си", признава тя и високо оценява желанието на все повече хора да отделят повече време и средства за качествени продукти и здравословно хранене.