Някои хора съвсем изтрещяха напоследък. В последните дни напрежението като че ли премина границите на нормалното. Министър-председателят не вярва на министрите си, на журналистите, казва, че на референдума всеки ще гласува както си иска. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП Румен Овчаров.

Кой изгони РВЕ, попита той. Спорезумението е променяно два пъти и изтича на 2009 година. В писмо компанията заявява ясно решителността си да продължи участието си в проекта. Отговор от НЕК няма, документите са скрити. Ние обаче намерихме в една пощенска кутия съвсем случайно един документ за една среща с РВЕ от 2009 година, в която участват министър Трайков, министър Дянков. Там се казва, че най-вероятно България няма да е в състояние да изпълни финансово проекта, но би могла да участва с някаква финансова подкрепа. След тази кореспонденция става ясно, че ние сме изгонили инвеститора.

Според публичен доклад на HSBC ще има недостиг на ток в България през 2020 година, тогава ще има дефицит на електроенергията в размер на 30 хиляди милиарда лева. Няма опасност от земетресения в района около Белене. Това отговаря на условията на МААЕ, заяви Овчаров.