Лъжите от трибуната на Народното събрание продължават. Обещанията на БСП винаги са стрували на държавата огромни пари, заяви в декларация от парламентарната група на ГЕРБ Диан Червенкондев.

"АЕЦ "Белене" ще струва на държавата 10 млрд. евро., което е непосилна за България сума. Голяма лъжа за втората АЕЦ на БСП, че ни обещават евтин ток. Всички експерти посочват, че токът от "Белене" ще бъде с 3-4 пъти по-скъп от енергията от АЕЦ "Козлодуй". Трябва да кажем "не" на далаверите и грабителствата на партиите от Тройната коалиция. Същите тези дребни сметки на социалистите докараха държавата до първата й национална катастрофа в най-новата история. Не залагайте бъдещето на децата ни за сметка на един недоказан и нереализируем проект. На БСП гледат на всичко с розови очила и казват, че ще бъдат разкрити 60 000 работни места. Това обаче не отговаря на реалността. Могат да бъдат разкрити не повече от 6000-7000 лв., и то за няколко години. Станишев излъга, че нито лев от парите на българските данъкоплатци не е даден за проекта. Това обаче е поредната лъжа. Над 300 млн. лв. са потънали в гьола "Белене". Тези пари са откъснати от здравеопазване, образование и пенсии", заяви депутатът от ГЕРБ.

Той призова да се гласува с "не" на референдума, като припомни на социалистите поговорката, че "пътят към ада е постлан с добри намерения".