1. До края на м. януари по проект „Красива България” ще бъдат подадени 2 проекта за реконструкция и модернизация на дворните пространства на ЦДГ „Еделвайс” и на ЦДЯ „Патиланци”. Дворовете на ЦДГ „Звънче” и ЦДГ „Слънчице” към момента се проектират и ще бъдат продадени за финансиране към МИГ „Етрополски Балкан” със средства по програма за развитие на селските райони”.
2. До края на м. януари ще стартират дейностите  по реконструкцията на вътрешната ВиК мрежа на гр. Етрополе по проект „Интегриран инвестиционен проект във водния сектор на гр. Етрополе” по ОП „Околна среда”.
3. До края на м. февруари ще бъде подаден проект към Национален Доверителен Екофонд за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в следните сгради: Професионална гимназия, гр.Етрополе; ОУ „Христо Ботев”-  3 сгради; Общинска администрация-Етрополе; “МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев”;  ЦДЯ „Калина Вескова”; административна сграда на 2 етажа, находяща се в УПИ 17, кв. 197, гр. Етрополе.
4. До края на м. февруари ще бъде преместен Дома за стари хора в напълно обновената сграда на старата болница;
5. До края на м. май ще бъде завършено преасфалтирането на бул. Руски в частта от Площада до края при Професионалната гимназия.