Работници от фирма “Грамер” са изпратили писмо до медиите, в което твърдят, че помещенията, в които работят,  са “обгазени” от миризмата на бои и лакове, тъй като  вентилацията не е направена качествено. Вече има случаи на припаднали работнички в цеховете, твърдят авторите на писмото. Според тях ръководството на завода в Трудовец крие тези случаи от германските собственици.
“Три години синдикатите не успяха да защитят правата на работниците, а когато се опитаха да започнат да го правят – те просто бяха дистанцирани”- твърдят авторите на писмото до медиите.
Във фирмата има голямо текучество,  обучението  на новопостъпилите не е качествено, перосоналът не получава всички социални придобивки, които се полагат според трудовото заканодателство в страната за извънреден и нощен труд – пише още в писмото. Посочени са имената на няколко от ръководителите, за  които се твърди, че образователният им и професионален ценз не отговаря на заеманите длъжности.
Репортер на botevgrad.com потърси за коментар Маргарита Борисова, ръководител “Човешки ресурси” в Грамер. От фирмата отговориха, че в момента е в чужбина.