В днешното си гостуване в Бургас балканци се добраха до успеха само с една точка разлика – 96-95. За втори път край морето този сезон, след гостуването във Варна преди няколко кръга, те се отърваха от поражение и спечелиха щастливо.


Особено напрегнати бяха последните секунди на срещата, в която се стигна до няколко смени на водачеството. Това стана след като до 35-та минута зелените имаха аванс от 8 точки – 82-74, но позволиха на своите съперници да го стопят  с  точна стрелба най-вече зад дъгата. Когато оставаха 13 секунди при 94-92 за Балкан, Кирил Райков отбеляза поредната тройка и Черноморец поведе. След това обаче отлично игралият и в този мач Йордан Бозов отново изведе Балкан напред след бърза атака и за домакините не остана време да реагират.


В първата минута Балкан поведе с 4-0. До средата на частта  обаче допусна лоша серия от 0-12, с която домакините дръпнаха с 14-6, а само след още две минути разликата в тяхна полза стана двуцифрена - 23-12.След това зелените успяха да смъкнат част от пасива си, който след първата четвъртина бе 5 точки - 28-23 за Черноморец.


Играчите на Балкан започнаха отлично втората част и за три минути направиха серия 8-0, с която поведоха с 31-28 и Коешинов поиска таймаут. Малко по-късно гигантът Джеймс Тайлър бе сменен, в 16-та минута балканци поведоха с 45-37 и последва второ прекъсване за Черноморец. След него домакините се приближиха до 2 точки, но до края на полувремето Балкан вдигна разликата до 6 в своя полза - 54-48.


В третата част зелените отново играха по-добре от своя съперник и прибавиха още точки към преднината си, която стана 11 - 76-65 преди последните десет минути. До средата на решаващата четвъртина продължаваха да поддържат приличен аванс, но след това се сринаха, в крайна сметка обаче спечелиха мача.


Ден след 34-ия си рожден ден Йордан Бозов отново бе на високо ниво за Балкан. Той стана топреализатор с 28 точки, като има 6 асистенци и 4 борби и въпреки 5-те грешки е с най-висок коефициент. Урош Петрович е втори по резултатност с 19 точки, поредния си дабъл-дабъл направи Атила Сантош - 15 точки и 12 борби, Бошко Йовович отбеляза 13 точки, Владимир Панич - 11, Станимир Маринов е с 10.


Страхотен мач за Черноморец изигра Константин Коев, който има 22 точки с отличен процент от тройката - 6 сполучливи от 8 опита. Със същия точков актив е и Джаемс Тайлър, той сграбчи и 14 борби. Петър Ракович има 14 точки, Иво Славчев вкара 12, Кирил Райков е с 9.


Преди заминаването за Бургас старши треньорът на Балкан Александър Тодоров не скри, че го очаква тежък мач. Тогава той каза, че бургаският тим е неудомен не само за Балкан, но и за самия него като треньор. И това пролича и в днешната среща.


В другите три мача от 14 кръг, играни днес, Рилски спортист победи в София  Левски с 88-85 и запази третото място с успех повече от Балкан.  Също в столицата ТЕСИ България загуби от Берое със 71-95. А във Варна Черно море Порт Варна спечели трудно срещу Спартак с 82-79