Простреляха Златко Иванов-Баретата пред Съдебната палата в София. В момента гори пожар в близост до сградата, районът е отцепен от полицията.

Инцидентът се е разиграл преди минути. На метри от сградата е имало двама мъже, като единият е бил с пистолет, а другият го е дърпал. Репортер на novini.bg съобщи, че простреляният е Златомир Иванов - Баретата. Улучен е и Атанас Станков, който е част от охраната на Баретата. Златко Иванов е откаран с линейка в "Пирогов". Тя е дошла за 10 - тина минути на мястото на инцидента.

Баретата е прострелян на влизане в сградата на Съдебната палата от снайперист. Той е улучен в корема и крака. Има кръв около едно от дърветата край Съдебната палата, съобщи репортер на novini.bg.

Точно преди това е имало стрелба и  от сградата срещу Съдебната палата, на която пише „Търговски дом”. По думите им, от апартамента на последния етаж в тази сграда е стреляно многократно, а в момента апартаментът гори. В следствие на стрелбата всички са се разбягвали.

Очевидци разказаха, че е имало двама мъже, като единият е дърпал другия, който е бил въоръжен. След това обаче се е чула стрелба. Според информациите мъжете са били от охраната на Баретата. Източници съобщиха, че единият от охранителите на Иванов е видял откъде идват куршумите и стрелял нагоре 6-7 пъти.

Репортер на novini.bg предаде, че огънят в горящия апартамент е изключително силен. Движението в района е отцепено. На място вече са пристигнали линейки, полиция и пожарна.

По всяка вероятност апартаментът е запален, за да се заличат следите на стрелеца. Жена, работеща в кантора в същата сграда, разказа пред репортер на novini.bg, че кооперацията е като разграден двор. Сградата има пет входа и всеки може спокойно да си влиза и излиза. Тя поясни, че е чувала, че апартаментът, който е опожарен, е бил изоставен и е обитаван от клошари.

Адвокатката на Баретата Мариана Тодорова потвърди, че Баретата е откаран в Пирогов. Тя е разговаряла през уикенда с него и Златко Иванов й е съобщил, че не е имал заплахи.

Днес в 10.30 часа Баретата е имал дело в Софийския апелативен съд.

Работата по случая продължава.


Златко Баретата е замесван в убийства, атентати и трафик. Повечето от тези връзки обаче остават на ниво подозрения, множество арести и също толкова освобождавания.

Припомняме ви, че той бе задържан в началото на 2009 година, след като сам се предаде на властите. Срещу него бе повдигнато обвинение за организиране и ръководене на престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици и убийства. Обвинен бе и като поръчител на убийството на перничанина Румен Стефанов-Алф, но това не бе доказано в съда.

През 2012 бе осъден на 8 години затвор като ръководител на престъпна група за трафик на дрога. Именно днес трябваше да се проведе заседание по този процес на втора инстанция в Съдебната палата.