Докато бивши гимнастички и треньорки си разменяха грозни обвинения пред цяла България, легендата на българския спорт Илиана Раева преживя тихо най-големия ад в живота си. Тя за малко да изгуби майка си. Възрастната жена била с тежко заболяване на сърцето. Наложило се да я оперира лично светилото на хирургията ни проф. Генчо Начев.


„Майка ми беше много зле. Проф. Генчо Начев й направи 3 байпаса", разказа пред „Всеки ден" Илиана Раева. Операцията била направена преди около 10 дни. Оплакванията обаче започнали още по Нова година. Наложило се да приемат майката на Илиана в болница „Св. Екатерина", чийто директор е проф. Начев - едно от светилата на сърдечната ни хирургия.


„Респект към златните ръце на проф. Начев, който спаси сърцето на мама. Цял живот ще съм му благодарна. Ето това са големите българи, за които трябва да пишат вестниците", възторжено благодари на лекаря Илиана. Тя прекарала 3 седмици в постоянни тревоги в болницата и останала впечатлена от всички, които работят там. „Благодарност към анестезиолога, сестрите, санитарите, охраната и всички, които се грижат за болните и техните близки. Това, което преживях и видях, ме изпълва с надежда и вяра", сподели още Раева.


Тя не крие, че е била на ръба на отчаянието, защото майка й се е намирала на крачка от смъртта. „Човек цял живот мисли, че е готов за най-лошото, но когато то дойде, разбира, че това е илюзия, и като гръм го пронизва собственото му безсилие", споделя още Илиана. Тя разказа, че в момента майка й е много по-добре и се възстановява след тежката операция.