Новият албум на Милко Калайджиев излезе преди броени дни. Пред Signal.bg още през миналата есен той сподели, че идеята му е 12-тия поред албум да се появи на музикалния пазар на 12.12. 2012 година.


Сега Калайджиев разкрива, че го посъветвали да не разчита на това, че тази дата е късметлийска. По-късно той решил за представянето на новия проект да избере точно деня, в която баба му трябвало да навърши 103 години.


"Реших да избера една друга хубава дата за мен - датата, на която баба ми е родена и трябваше да навърши 103 години. През миналия август обаче почина, без да боледува от нищо. Много хубава жена, достолепна, голяма душа. Затова решил да издам албума в чест на баба ми" - обясни певецът в "Сладки приказки" по TV7.


"Всеки според възможностите си. Аз не мога да дам по 20 хиляди, а само по около 2 хиляди лева. Все пак няма да кандидатствам за Гинес в категория скъп клип. За мен е важно да се види песента. Иначе една жена може много лесно да намери спонсор, но при мъжа е по-трудно" - подчертава той.


Милко обяснява, че в това не трябва непременно да се търси сексуален подтекст. Истината според него е, че винаги жените по-лесно се забелязват от публиката и са по-атрактивни за феновете.