Изпълнителят Спенс е привлечен като свидетел по делото за убийството на Яна от София. В нощта на трагичния инцидент той е имал участие в нощния клуб в Борисовата градина, в който е бил и Чеци. Пред Novini.bg музикантът сподели, че е призован, защото в студентските години се е познавал в Николай Русинов.

Днес в Софийски градски съд тръгва делото за убийството на 28-годишната Яна Кръстева. Тя бе открита полугола, пребита до смърт в Борисовата градина в София на 10 юли 2011 г. Подсъдим за смъртта й е 35-годишният Николай Русинов-Чеци. Обвиненията на прокуратурата са, че той умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни.

Пред журналисти преди началото на делото опечаленият баща на Яна обяви, че вярва в българското правосъдие и се надява на справедлив процес. На въпрос за задържания преди време клошар, той отговори, че когато се работи с хора, се случват грешки, но е важното да се работи и да се търси истината. За такива тежки криминални престъпления, както е неговият случай, случаят "Белнейски" и смъртта на 11-годишния Пресиян от Шумен, трябва да има смъртни наказания. Мъжът съжалява, че смъртната присъда в страната е забранена. Той направи паралел със шофьорите, като обяви, че те са потенциални убийци. Но едно е да се причини смърт на пътя, друго е да отнемеш живота на едно дете по толкова жесток начин, заяви той. Според него не е вероятна версията, че двама са помагали на Чеци да държи Яна, защото дъщеря му е била 40 кг. За един 100-килограмов мъж не е било никакъв проблем сам да я държи.