"ДКЕВР е изключително важна. Тя трябва да се ползва със сто процента доверие", каза премиерът Бойко Борисов в предаването „България говори” на Нова телевизия.

За новата шефка на ДКЕВР, Борисов каза: Поканих я, тя прие, изрично я попитах има ли нещо, което да я смущава, тя каза, че няма". Премиерът поясни, че ако е знаел за  незаконната продажба на цигари в он-лайн магазина, никога нямало да я назначи. "Не я познавах в никакъв план, освен като представител на РВЕ", каза Борисов.
 

Относно парите, които дава Мирослав Найденов за реклама във Фейсбук и Туитър, Борисов заяви, че не знае какво прави министърът на земеделието. Той го призова да докаже, че не дава пари за реклама в тези социални мрежи. По думите му, ако не го направи това и той ще си отиде.

Борисов бе категоричен, че Лиляна Павлова е министърът от кабинета на ГЕРБ, който би трябвало да получи златен медал заради работата си. Той определи Делян Добрев за другия най - добър министър. Премиерът сподели, че ако пък може да назначи следващия министър - председател на страната, то това би била Менда Стоянова.

Бойко Борисов бе категоричен, че Цветан Цветанов остава шеф на предизборния щаб в ГЕРБ. Той определи вицепремиера като мотора и душата на партията. Министър - председателят заяви твърдо, че ГЕРБ няма да се коалира с нито една партия нито преди изборите, нито след тях. По думите му обаче, в депутатските листи ще има много нови лица.

Борисов коментира и досието "Буда". По думите му, той е само една жертва. Премиерът заяви, че вместо да обяснява какво ще прави утре, той говори за това какво е "Буда".

Министър - председателят заяви, че изобщо не се страхува от някакви други компромати срещу него. "Господ ми е свидетел, грам не ме е страх", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и Сергей Станишев. По думите му, той е израснал изключително много. Борисов сподели, че изобщо не е вярвал, че това може някога да се случи.