Полицаите в Сандански са превърнали управлението в частно дружество, отмъщават ми за това, че преди година се сбих с техния колега Димитър Димитров. Оттогава аз и семейството ми сме подложени на полицейски тормоз. Наглостта им стигна дотам, че пред 7-годишния ми син поставиха белезници на съпругата ми, опипваха я по тялото и час и половина бяхме на студено.

Това обяви собственикът на 5 дка оранжерии Огнян Шишоев от с. Ново Делчево, който бе задържан за 24 часа и след това освободен. Ето какво разказа Шишоев пред "Струма":

"Около 21 ч. на 2 февруари вечерта отидохме да напълним топла вода за пиене от Хотово с едно момче, което кара автомобилите ми, тъй като аз съм без книжка. Това е Георги, когото наемам за шофьор от близо пет години. Същата вечер на излизане от Спатово в горния край джипът започна да придръпва и Георги го обърна в посока Сандански по нанадолнището, за да качи по-бързо горивото.

Тогава спряхме една кола, която пътуваше за Сандански, и помолихме момчето да отиде с Георги до Левуново да заредят бензин. Нямаше и 4-5 минути, спира една патрулка пред джипа, на метър пред нас. Казаха ни: Дайте си личните документи. Аз седях на задната седалка с детето, съпругата ми бе на дясна предна седалка. Тя представи личните си документи. Аз видях, че моите съм ги забравил.

Тогава полицаите пред детето ми, което е на 7 години, ни поставиха белезници, познавам само полицая Андон Стоянов. На мен ми вика: Седнете и вие отпред, за да ви виждаме и двамата. Сложиха ни белезници. Съпругата ми каза: Може ли да отворите вратата, защото не дишам. Поисках вода, казаха: Не може, ще чакате колегите от Сандански.

Питах ги какви колеги, какво съм направил, исках да извикам адвокат. Казаха ми, че нямам право да викам адвокат. На въпроса за какво ме задържат, казаха, че няма нищо опасно, ще изчакаме колегите да дойдат от Сандански. Дойдоха след час и половина полицаи от Сандански, измръзнахме, детето трепереше от страх в тъмното и се изпусна, напика се в колата.

Доведоха две поемни лица, един от Спатово, другият от Склаве. Казах им, вижте къде сме, в колата. Не откриха нищо в колата. Полицаят Дончо Стоянов се отдалечи от колата на 10 метра и каза: Ей тук има някакъв плик, я да видим какво. На капака на джипа отвориха някакъв плик и казаха, че били някакви амфетамини.

Как като сме с белезници и единият полицай е от едната страна на джипа, другият от другата, съпругата ми е излязла от купето и е хвърлила това пакетче. Това бе постановка, за да ме злепоставят. Казах, че искам да се обадя на адвокат. Качиха съпругата ми в патрулката със 7-годишното ни дете, което, повтарям, трепереше от страх. Аз и другите двама полицаи се качихме в моя джип.

Качи се полицаят и аз му казах, че няма бензин в джипа. Запали и до началото на магистралата колата изгасна. И дежурният полицай ми вика: Вие сте изчислили къде да изгасне колата, аз да не съм тръгнал да правя обири и да ми изгасне колата. В същото време полицаят каза: Айде слизайте и да бутате. Избутахме джипа от детелината до магазин Техномаркет.

И там го заключихме. С патрулка ни взеха от там и ме закараха в полицията. Пред детето ни обискираха и тарашиха. На следващия ден не пуснахме детето на училище, защото трепереше от страх и се напикава. Мен ме задържаха за 24 часа, а съпругата ми бе освободена с детето. Отмъщението е срещу мен и то е заради това, че миналата година ударих колегата им Димитър Димитров.

Питам ги на какво основание ме задържат, отговорът е, че съм от техния контингент. Задържаха ме за 24 часа и казаха, че после ще си ходя. В управлението ми съставиха акт по Закона за движение по пътищата, че съм карал джипа, макар че колата бе спряна и като дойдоха полицаите аз бях на задната седалка. На следващия ден ме освободиха.

Депозирах жалба чрез адвоката си, с копие до министъра на МВР Цветан Цветанов. Трябва да се знае, че в Сандански полицията е частна и работи за разчистване на лични сметки с гражданите. Преследват ме за това, че съм ударил техен колега и ми отмъщават.

Преди няколко дни спират сина ми, големия, и му съставят акт. Той пита защо, отговорът бил: заради баща ти Огнян, който е набил колегата Димитър Димитров. Това са комплексари, работещите в полицейското управление в Сандански. Избиват коплекси и се хвалят пред жените им, че са ме задържали. Аз да не съм Ал Капоне, че да се хвалят пред жените си, че съм задържан. Имам приятели, полицаи, които ми разказват как се хвалят пред жените си, да не би да се отчитат на съпругите си вместо на началника на полицията.

Имам собствен бизнес, зеленчукопроизводител съм. Плащам си редовно осигуровките, нямам нито един ден неплатени здравни и лични осигуровки. Като гражданин на РБългария и аз имам права и ще ги отстоявам", категоричен е мъжът.