През март или април ще започне работата по аварийните ремонти на трите виадукта на магистралите "Хемус" и "Тракия", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в петък по време на парламентарния контрол.
 
Тя обясни, че ремонтът се е забавил заради обжалване на процедурите по избор на изпълнители на ремонтите, а и защото самите компании са предложили по-дълъг срок. Освен това обществената поръчка е проведена по по-дългата процедура, вместо исканата от Павлова по-кратна процедура, за да може ремонтите да тръгнат още през миналата есен. Едва през септември 2012 г. обаче бяха избрани трите фирми, които ще рехабилитират опасните мостове по двете магистрали.
 
Виадуктът на 61-я километър от "Тракия" ще се рехабилитира от обединение на "Геострой", "Мостремонт 97" и "Пътстрой 92” срещу 5 990 178 лв. без ДДС. Вторият опасен мост на "Тракия" – на 67-я километър, ще се ремонтира от австрийската "Порр Бау” за 7 249 562 лв. без ДДС. Виадуктът "Бербеш" на "Хемус" (30-и км) ще поправя от "ГБС Инфраструктурно строителство” с 12 923 567 лв. без ДДС.