Задържан е 35-годишен мъж от пловдивското село Караджово, заплашил министър-председателя в бомба.

След предприети светкавични действия служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, заедно с колегите си от отдел „БОП“ в Пловдив и криминалисти на областната дирекция, задържаха подател на анонимен злоумишлен сигнал за бомба. На 11 февруари около обяд на телефон 112 позвънил мъж, който не пожелал да се представи. Набързо съобщил, че в София ще избухне бомба, целта била министър-председателят на Република България.

В хода на започналото разследване антимафиотите установили, че сигналът е подаден от мобилен телефон. След проведени оперативни действия те установили самоличността на подателя, час по-късно последвало задържането на 35-годишния И.К. от село Караджово. Справка в полицейските регистри показва, че той е криминално проявен, регистриран за кражби и причиняване на средна телесна повреда. При обиска са открити и иззети мобилният телефон и СИМ картата, от която е извършено злоумишленото обаждане.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 326 от НК под наблюдението на Районната прокуратура – Асеновград. Работата по документирането на случая продължава.