В ОУ „Н.Й.Вапцаров” се проведе представителна изява на Клуб „Пътешествие из Великобритания” с ръководител Жанет Стоянова, учителка по английски език. С помощта на компютърна презентация учениците от клуба разказаха историята на Обединеното кралство, направиха виртуална обиколка на Лондон, която бе придружена с интересна информация за най-посещаваните забележителности в града. Последва викторина за гостите в класната стая. В нея по желание се включиха и родители, които след това споделиха, че са доволни от представянето на децата. „Четат много добре, с характерното произношение”, каза родител пред наш репортер.
За всички, дали верни отговори на въпросите, имаше награди.


„Занятията на Клуб „Пътешествие из Великобритания” се посещават редовно от десет петокласници и едни седмокласник, но те са достъпни за всички ученици, които харесват английския език и искат да научат нещо повече за Великобритания”, каза Жанет Стоянова.


Сред гостите на представителната изява бяха директорът на учебното заведение Евгения Иванова и помощник директорът Славейка Калфова.


Проект „Успех” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансиран от Европейския социален фонд на ЕС. Общата цел на проекта е да се осмисли свободното време на учениците в държавни и общински училища, включително и на ученици с идентифицирана нужда от специфична подкрепа, както и на ученици с  риск от отпадане и/или прояви на агресия и/или насилие, чрез участие в извънкласни и извънучилищни дейности.