Цигари без бандерол и стоки от известни марки са иззети от нелегален магазин в село Мрамор.

Служители на ГДБОП - ОБОП - София задържаха 45-годишен мъж и съпругата му по сигнал за съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол.

Акцията е реализирана на територията на село Мрамор.

В магазин, нерегистриран като търговски обект, и складово помещение към него били открити около 23 900 къса цигари без акцизен бандерол от марките „Мерилин”, „Eve”, „ЛД”, „Бохеми”, „Вектра”, „Верту”, „Вайсрой”, „Ракел”, „Ева”, „Карелия”, „ЛМ” и „Виктори“. Иззети са и около 166 спортни артикула с логото на световно известните марки „Adidas”, „Nike”, „Lakosta” и „Puma”, както и около 155 парфюма от марките „Нина Ричи”, „Армани” и други.

Задържани са Й.В., криминално проявен за същите престъпления, и Р. В. /44 г./, без криминални прояви, и двамата от София.

Схемата на двамата съпрузи била следната: при позвъняване на входната врата на обекта, чрез монтирана камера, виждали лицето на своя клиент. Когато той бил познат, отваряли.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 234 от НК, под наблюдението на Районната прокуратура – София.

На мъжа вече са повдигнати обвинения.