Учениците от трети „б” клас на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” - Ботевград и тяхната класна ръководителка Нели Дакова отбелязаха 14 февруари като Ден на приятелството. Те избраха детския отдел на градската библиотека „Иван Вазов” за своята проява. Началото на урока бе поставено от Нели Дакова. Тя разказа на своите ученици няколко легенди за Свети Валентин, който пръв разкрива вълшебството на приятелството. Последваха различни задачи за участниците в урока. Една от тях бе да напишат какви качества биха искали да притежават приятелите им. Ето и някои от отговорите – да са честни, добри, умни, да си помагаме в трудни моменти, да изпитваме уважение един към друг, да си пазим тайните. Учениците се справиха експедитивно и с останалите задачи – да посочат литературен герой, който притежава качеството „честност”, да изброят литературни произведеният – от изучаваните в училище, в които се разказва за приятелството, да опишат своя най-близък приятел.
По време на занятието бяха показани две компютърни разработки: „14 февруари – Ден на приятелството” и „Съчинение-описание на приятел”.
Нели Дакова раздаде на всички присъстващи специално изработени за случая валентинки и печатни материали с истории, мъдрости и послания за приятелството. Гости на проявата на третокласниците бяха Даниела Николова, директор на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”, второкласници от същото учебно заведение и тяхната учителка Ирина Райкова, главен библиотекар Людмила Чудомирова, Албена Сертева – завеждащ детския отдел към библиотеката и други.