За втори път Снежана Петрова от Мездра подреди свои платна в зала „Орханиец” на Исторически музей – Ботевград. Официалното откриване на изложбата-живопис „Елексир” /Символи–Крион/ се състоя официално днес.
„Символите, които показвам, наистина са малко мистични, по-странни, по непознати за Вас, защото са открити преди шест-седем години от едни германец, но са кодирани преди 12 000 години от атлантите. Самите символи влияят на енергията на човека, на физическото тяло, на емоционалното тяло и на менталното тяло. Всеки един символ оказва голямо влияние върху балансиране на самото тяло на човека”, каза при представянето Снежана Петрова. Според нея картините, които показва, „въздействат 3 в 1”. „Първото въздействие оказва цветът, второто – самият символ, третото е името на символа”, обясни Снежана Петрова. По случай откриването на изложбата и днешния празник на виното и любовта, авторката поздрави присъстващите с едно от своите стихотворения, озаглавено „Ден на любовта”.
На въпроса на наш репортер защо e избрала отново да гостувате в Ботевград, Снежана Петрова отговори. „Много ми харесват хората тук. Много сте сензитивни към изкуството по принцип. А и тази моя изложба е по-специална и тематична – представям символи на Крион.”.
Снежана Петрова е икономист по образование, рисува абстрактни теми с пръсти и маслени бои.