Служители на ОДМВР - Перник задържаха мъж, извършил стотици измами на територията на цялата страна

Оперативните действия започнали след получен сигнал от жена. Тя се възползвала от оферта за работа, публикувана в електронен сайт – чистене и гладене по домовете. Условието за започване на работа било да внесе по банков път първоначална вноска по изписана на екрана сметка.

Криминалистите установили, че в сайта вървели и други предложения за работа, включително и в чужбина, като първоначалните суми варирали от 26 до 96 лева. В хода на оперативните действия те изяснили, че той се поддържа от перничанина В. В. /28г./ - криминално проявен и регистриран в полицията за множество измами и фалшификации. На този етап е уточнено, че само за два месеца мъжът е успял да заблуди над 100 човека, а сметката, по която те внасяли парите била на негово име.

При последвалото претърсване в дома и в нает от В.В. друг апартамент, реализирано под наблюдението на районната прокуратура, са намерени и иззети дебитни, кредитни и СИМ карти, мобилни телефони, лаптоп, както и платежни нареждания.

По случая е образувано досъдебно производство, на В.В. е повдигнато обвинение, мярката му за задържане е удължена до 72 ч..

Предстои искане за налагане на постоянна мярка ‘’задържане под стража’’.

За подобна измама задържаният вече е изтърпявал наказание миналата година – пет месеца лишаване от свобода, когато при полицейска операция той бе задържан.