В Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград се проведе инициативата „Отворени врати” на  EURES /Обединение на европейските служби по заетост”. Към нея интерес проявиха повече от 30 човека.
„Инициативата се осъществява ежегодно с цел да покажем на гражданите как могат да се информират за свободните работни места не само на територията на трите съседни общини Ботевград, Правец и Етрополе, но и на територията на цялата страна и на останалите държави-членки на Европейския съюз”, обясниха от Дирекция „Бюро по труда”. От дирекцията напомниха, че  EURES-съветникът към нея е подготвен специалист, който предоставя трите основни услуги на EURES, а именно информация, напътстване, настаняване или наемане на работа както на търсещите работа, така и на работодателите с интерес към европейския трудов пазар.
Към момента, чрез портала EURES, са обявени работни места от български фирми, Германия предлага работни места в сферата на услугите, Испания търси сезонни работници, Финландия предлага работни места за оператори на цифрово-програмни машини и други.