Кражба на акумулатор и апарат за заваряване от гараж на ул. ”Хан Аспарух” е установена на 20 февруари. Крадците са проникнали в помещението чрез разбиване на катинара на входната врата. 


Регистрирани са 3 кражби, извършени по идентичен начин, от къщи в с. Врачеш. От началото на годината до 16 февруари от домовете са откраднати кабели, пръскачки, електрожени и ъглошлайф. Част от откраднатите вещи са намерени и върнати на собствениците. Предполага се, че извършителите са едни и същи лица. По случая има заподозрени.


Вчера около обяд, автопатрул при РУП - Мездра извършил проверка на лек автомобил ”БМВ” в близост до с.Елисейна. В багажника на автомобила открили четири рула навит меден кабел, кирка, секира и две лопати. От проведения разговор с четиримата спътници  е установено, че кабела е откраднат същата сутрин от гориста местност между селата Рашково и Новачене. Я.И./26г./, И.Ц./47г./, Я.С./21г./, и В.М./47г./ криминално проявени и осъждани са предадени на служители от полицейския участък в Новачене.  Местопроизшествието е посетено от служители на РУП-Ботевград  В хода на разследването е установено, че кабела е собственост на телекомуникационна компания. Инкриминираните вещи са иззети, а четиримата  са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка.