“Вие сте движещата сила на това общество. Защо се криете, а не излизате да протестирате? Не казвам да затворите университета, но защо не? Доволни сте от живота си? Харесвате си държавата? Ако бях на вашите години, щях да съм на улицата, както съм го правил преди. Ние протестирахме без страх, когато бяхме млади. Днес съм избрал да го правя от телевизионния екран, г-н Курумбашев - в парламента”, каза Слави Трифонов на студентите от Техническия университет на среща дискусия с тях, пише 24 часа.

Заедно с шоумена бе и левият депутат Петър Курумбашев, с когото бяха заедно в легендарното предаване “Ку-ку” в началото на 90-те.

Според Трифонов младите не изразяват гражданската си позиция. Той се изуми, че възрастните хора са по-смели от тях. Разкритикува и пропорционалната система за гласуване за народни представители и се обяви за мажоритарния вот.

Дискусията с бившите кукувци е организирана от Младежкия информационен център, а условието бе да не се споменават политически сили. Докато се опитваше да убеди студентите, че трябва да бъдат активни, няколко от тях напуснаха залата с думите: “Каквото и да говори Слави, нищо няма да се промени.”, пише още вестникът.

Според изданието Слави им разказа как се е включил в протестите преди 20 години като координатор на студентите от ВИАС, въпреки че току-що е бил завършил Консерваторията, и как заедно с “Ку-ку бенд” е преработил възрожденски песни по време на Виденовата зима, които се пеят и до днес. Напомни и че наскоро изпя парчето “Нема такава държава" - диагноза на обществения и политически живот в България.