Бракът не е отживелица и чрез него се съхраняват изконни ценности, морал и добрите отношения между партньорите. Повечето хора у нас са преживели раздялата на семейството. И на мен ми се случи това - да видя родителите си разделени. Това сподели в "Сблъсък" по TV7 певецът и режисьор на много от известните фолк клипове Люси Иларионов.На ринга той и опонентът му - музикантът Димо Стоянов от П.И.Ф. дискутираха темата "Отживелица ли е бракът".


"Бях вече на 16, родителите ми явно са изчаквали да пораснем с брат ми, за да се разведат. А аз винаги съм искал да имам семейство. И като гледам филм, например, винаги се умилявам, когато видя сцена със семейна трапеза, около която са се събрали всичките поколения", сподели Люси.


"Когато обичаш един човек, не ти е нужен подпис, за да му покажеш, че той е ценен за теб. Аз не разбирам, но очевидно това е женска суета, да се види "като булка", каза на свой ред Димо.


"Когато ти предлагаш брак на една жена, ти й показваш своето уважение. В момента има много съжителства без брак, но това не отменя необходимостта от създаване на законно семейство", допълни Люси Иларионов.


"Съжителството с брак и съжителството без брак е абсолютно същото. Създават се деца, има баби и дядовци, тъщи и свекърви. Децата имат същите права. Просто липсва един подпис. Това е", обори го Димо.