Организаторите на националния протест в столицата обявиха края на шествието.

Хората започнаха да се разотиват. В момента на пл. "Народно събрание" те дават средства на организаторите, които нямат възможност да си покрият разходите по протеста. Те са поискали от гражданите по 20 стотинки, но сред протестиращите имаше такива, които даряваха банкноти от по 2 и 10 лв. На място още има граждани. В момента на площада се вие хоро.

Утре, в края на работния ден, отново ще се съберат граждани на това място. Те не искат народните представители да напускат парламента, за да може да изпълняват техните искания.

Повече от четири часа продължи най-масовият протест в последните години, който се е провеждал в София. Трудно е да се определи точният брой на присъстващите.

Шествието приключи пред Народното събрание официално. Преди това всички протестиращи, които бяха разпокъсани на няколко лъча, се събраха пред Президентството. Преди това единият лъч се спря пред Съдебната палата, където демонстрантите изразиха недоволството си от съдебната система в страната. Другият лъч стигна до сградата на ЧЕЗ.

Въпреки обявения край, на Орлов мост граждани блокираха движението, те поставиха камъни на асфалта, с което искаха да покажат, че няма да мръднат от там, докато не бъдат чути техните искания. Те поискаха нова среща с Росен Плевнелиев, който в този момент бе в храм-паметник "Александър Невски".

Малко преди 19:00 ч. протестиращите около 200 в столицата достигнаха до НДК и блокираха кръстовището на булевард „България” и бул. „Евлоги Георгиев”. Те развяват знамена и скандират „Всеки ден ще е така, до победата”. Млади момичета и момчета с алкохол в ръка се опитваха да провокират полицаите и с тези си действия развалиха цялостното усещане за мирно изразяване на общественото недоволство.

Сега на групи те се движат по малките улици в центъра на София.