Шофьори на тежкотаварни камиони днес протестриха заради състоянието на обходния маршрут през прохода „Витиня”.  Целият път е осеян с дупки и попадайки в тях тежките камиони аварират и не могат да продължат.. Това предизвиква  и километрични задръствания, които са ежедневие. Не са малко и катастрофите в този участък.
През последния месец отРайонното управление на полицията в Ботевград два пъти са изпращали официални писма до АПИ, че пътят се нуждае от спешен ремонт, тъй като е опасен за движение. Още повече, че от АПИ удължиха срока до края на месец април, през който тежкотоварният трафик ще минава по обходния маршрут, а не по автомагистралата.
Днес при протестиращите шофьори отиде  министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов. Той се качи в един от ТИР-овете, за да провери какво е състоянието на пътя.
АПИ вече не може да възлага каквито и да е дейности по поддръжката на републиканската пътна мрежа, а ако нейните ръководители направят това, ще бъдат в нарушение на закона.
Регионалният министър се е обърнал към НС да разреши на АПИ да продължи да поддържа и ремонтира пътищата по действащите договори до избор на нови изпълнители. Ако депутатите не приемат това предложение, Караджов е категоричен, че ще излезе заедно с протестиращите пред парламента.