Златка Димитрова скрива в малкия си джоб повечето носителки на титлата "Мис България", чиято мисия е да се занимават главно с благотворителна дейност. Макар тя да е провъзгласена за еротичен модел, а не за най-красивата българка за еди коя си година, Злати е превърнала благотворителността в своя житейска мисия.


В момента тя се е посветила на това да помогне на Ани, която страда от остра форма на левкемия и в момента е на химиотерапия и на Боби, който е парализиран след тежка катастрофа.


Вчера Златка бе инициаторка на среща пред НДК в подкрепа на Ани, която среща обаче не се състоя, заради многобройните протести в София. За това пък тя посети Боби, който е на легло, лично в дома му и мъ вдъхна надежда, че с общи усилия скоро ще се изправи отново на крака.


"Срещнах се с Боби и майка му. Просто за пореден път се потресох от историята на една самотна майка, която се бори сама за детето си! За една година от DMS са събрани почти никакви средства за лечението на Боби! Една от важните операции е направена в България, за да продължи лечението си в Русия, но все още средствата не са събрани! Моля ви, от все сърце, нека помогнем! Само една малка част от нас ако изпратят по един смс, паричките ще се съберат и Боби ще може да се подложи на тази така важна за живота му трансплантация! БЛАГОДАРЯ ВИ!"


Тя ощастливи момчето като се снима с него за спомен и сподели фотосите в личната си страница в социалната мрежа, з ада може повече хора да се трогнат от съдбата му и да изпратят смс на стойност 1лв. на 17 777 DMS BOBI!