Силиконът в гърдите намалява риска от рак на млечните жлези. Това каза пред Нова телевизия плеймейтката Златка Димитрова.


Тя определи предупреждението на френската агенция за безопасност на лекарствата за нов вид рак на гърдата, който бил свързан с гръдните импланти, като безсмислена кампания.


Според Злати вероятността дамите със силикон в гърдите да се разболеят, била по-малка, защото те ходели по-често на периодични прегледи.


Във Франция са много чувствителни към тази тема, защото френска компания се прочу в света с т.н. „гърмящи гърди". За 10 години са продадени милиони некачествени импланти. Вероятно у нас са внесени над 4 000 чифта некачествени импланти и затова се налага момичетата, които са се подложили на пластична операция, да ходят по-често на преглед.


Пластичният хирург Димитър Евстатиев пък поясни, че туморът, за който предупреждават от агенцията за безопасност на лекарствата, засягал клетките на имунната система, но било по-вероятно жената да я удари гръм, отколкото да се разболее за това, че има силикон, пише Блиц.