Издигане на грамада от камъни пред централния вход на община Варна е новата инициатива, която протестиращите варненци смятат да подемат в 24-ия ден на протестите в града. Идеята възникна, след като беше разпространена новината, че самозапалилият се на 20 февруари Пламен Горанов е починал и негови приятели започнаха да оставят цветя пред сградата на местната власт. По-късно обаче се оказа, че общински служители са започнали да ги махат и това разгневи хората, решили да почетат саможертвата на варненеца.

Идеята за грамадата от камъни е вдъхновена от едноименната поема на Иван Вазов, разказваща как селяни проклинат своя кмет и трупат камара като знак на несъгласието си. Снощи обаче повечето хора, които се събраха на бдение за Пламен Горанов, предпочетоха мълчаливо да го почетат с цветя и запалени свещи, а не с трупане на камъни. Идеята за грамадата обаче придобива все по-голям отзвук.

„Камъка се мята по врага, а не се трупа на купчина“, „Страхотна идея!!! хайде!!! 2000 камъка пред миризливата Община Варна! посочете дата!“, „В неделя нека бъдат 100 000“, са някои от красноречивите коментари за идеята за трупането на грамада от камъни пред общината във „Фейсбук".Не по-малко са и емоционалните отговори на действията на общинските служители, които вчера махнаха цветя, оставени в памет на Пламен Горанов на мястото, на което той се запали в знак на протест срещу управлението на Кирил Йорданов и общинския съвет, отбелязва petel.bg. „Много грях има в душите на тези, които дръзват да махнат цветята. Тогава нека трупаме камъни и пак да полагаме цветя и така всеки ден“, „Днес оставихме 4 карамфила утре ще оставим 4 камъка“, възмущават се варненци. „Като преминат тея всичките глупости и като свалим Киро от властта трябва да направим място за вечен огън за Пламен някъде на общината според мен. Нещо като на Пантеона“, предлага гражданин.

Идеята за издигане на паметник на Пламен Горанов пред общината се споделя и от много други варненци. Някои предлагат площадното пространство под прозорците на кмета да бъде именувано на 36-годишния варненец, който на трети март вечерта почина от изгарянията си. Реализацията и на двете предложения, които още не са придобили официален характер, може да стане с решение на общинския съвет.