Задържани са двама непълнолетни, откраднали хранителни продукти от социално слаб жител на с. Скравена.


Във вторник около 13.30 часа 52-годишен жител на с. Скравена сигнализирал в полицейското управление в Ботевград, че от мазето на къща на ул. „Христо Ботев” са били откраднати хранителни продукти, повечето дарени от Европейския съюз, които мъжът получил по програма за подпомагане на социално слаби. Криминалистите установили, че за времето между 2 и 5 март от мазето са били откраднати 4 бутилки олио, 2 пакета с боб, пакет макарони, пакет захар, 5 буркана с туршия, пластмасова кофа с 10 кг. овче сирене, 4 буркана с овче месо. Полицейските служители предприели незабавни издирвателни действия, в резултат на които съвсем скоро стигнали до авторите на кражбата. Оказало се, че тя е дело на двама непълнолетни, на 16 и 17 години, от същото село, известни на полицията за кражби. Благодарение на светкавичната реакция на служителите на реда, задигнатите провизии били намерени непокътнати и върнати на притежателя им.


Само преди седмица 16-годишният апаш беше задържан за 24 часа заради взломна кражба от друга къща в селото. След като разбил катинарите на вратата, непълнолетният отмъкнал от чуждия имот медни котли и съдове, които впоследствие бяха намерени от полицията и върнати на собственика.


От извършителите са снети обяснения в присъствието на инспектор от детска педагогическа стая, в които признават за стореното, след което са предадени на родителите им. По случая е образувана преписка.