Всички репортерки в залата за пресконференции на БСП на "Позитано" 20, отишли да отразят пресконференцията на червената партия, която можете да гледате тук, получиха червена роза лично от Сергей Станишев.

Състоянието на "Топлофикация-София" и "Софийска вода" е темата на пресконференцията на БСП. Поредното искане за увеличаване на цената на ВиК услугите от 13% е поводът за тази пресконференция, заяви Желю Бойчев. Остро възразяваме срещу това решение. Искаме и цялостна проверка на "Софийска вода". Радвам се, че Фандъкова върви по стъпките на БСП, каза той.

По думите му правителството на ГЕРБ е обслужвало лично тези дружества. Цената на водата към 2009 година, откакто Борисов управлява еднолично държавата, расте постоянно. С цялата сила на държавата е могла да се изиска всякаква проверка, но тя не е направена. Да сте чули някой да е направил проверка, риторично попита той.

Сега всички сме на страната на гражданите, защото сме на улицата. Когато не защитаваш обществения интерес, значи си изключително глупав, каза Бойчев. По думите му от БСП са настоявали за прекратяване на договора за концесия на Софийска вода, но никой не в взел това им искане под внимание, защото "Софийска община не защитава интересите на софиянци.

Трябва да има наказания за неизпълнение на условията по договора на концесионера, но тези наказания за нарушение няма. Вината е не само на правителството и Софийска община, а и на ДКЕВР, заявиха от БСП. Този договор е много трудно да бъде развален - това ще стане само ако бъде доказана вината на концесионера. Настояваме за цялостна проверка и установяване на нарушенията, защото смяна на концесионера няма да реши проблема.